Viini

Me Cafe Elbassa nautimme viinistä! Siksi ajatuksenamme on tarjota runsas valikoima hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä laseittain myytynä. Muutamia "jemmapulloja" avaamme vain pulloittain (katso Sara's stash viinilistalta). Voit myös olla ennakkoon meihin yhteydessä, mikäli haluat, että dekantoimme teille viinin valmiiksi. Haluamme tarjota asiakkaillemme uusia kokemuksia ja elämyksiä, joten kaikki valikoimamme sen hetkiset viinit eivät välttämättä löydy listalta; kysy siis rokeasti suosituksia! Viinipoimintoihin voit tutustua tältä sivulta löytyvästä linkistä.

Katso myös artikkeli ja video tastingin rakentamisesta: Viisi helppoa tapaa tutustua viineihin

"Kaikkia viinejä on maistettava - joitain vain yhden siemauksen, joitain koko pullollinen..."

Järjestämme Cafe Elbassa yksityisiä viinitastingejä räätälöitynä asiakkaan toiveiden mukaan. Meille viininmaistelu on rentoa yhdessäoloa hyvän viinin ja pikkupurtavan kera. Lähdette sitten työporukalla, ystävien tai vaikka suvun kanssa viettämään iltaa, pääsette yhdessä nauttimaan laadukkaan viinin ja ruoan liitosta rennon, mutta osaavan ohjauksen saattelemana. Illasta pystyy nauttimaan niin viinimaailmaan vasta tutustumassa olevat kuin jo hurahtaneet viiniharrastajat - pohjatietoa ei tarvita! Tastingin emäntänä toimii koulutettu viinimestari, Elban ravintoloitsija sommelier Sara Tuomi-Mattila.

Iltama sisältää maisteluannokset viinejä, viineihin sovitettua pikkupurtavaa, tasting-alustat, ohjauksen sekä tarjoilun Cafe Elban viihtyisässä miljöössä. Viinipaketteja on saatavilla neljän, viiden tai kuuden viinin valikoimalla; teemoina muun muassa viinin aistinvarainen arviointi/yleistasting, tietty maa tai viinialue, vanhan ja uuden maailman erot, yksittäiset rypälelajikkeet... Omaa teemaa voi myös ehdottaa rohkeasti!

Tastingin hinta määräytyy osallistujamäärän, ajankohdan ja halutun viinipaketin mukaan (alkaen noin 32,-/hlö). Viininmaistelu on varattavissa yli 18 vuotiaille. Oman tastingaikasi voit varata Elban Facebookin inboxin kautta tai sähköpostitse cafe-elba@outlook.com

Yleiset viini-illat

Järjestämme joka kuukausi eri teemalla yleisen viini-illan, jonne voit lähteä pienemmällä porukalla tai ihan vaikka itseksesi. Iltamiin on ennakkoilmoittautuminen (Facebook / sähköposti kuten edellä), joten oltehan ajoissa liikkeellä! Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä per tasting.

Huhtikuun viini-illassa tutustumme erilaisten valmistusmenetelmien vaikutukseen lopullisessa viinissä. Näin kevään korvilla paneudumme yksinomaan valkoviineihin. Vertailemme viittä (5) eri menetelmin tehtyä valkoviiniä, tarjolla on myös pientä syötävää. Illat ajoittuvat maanantaille 8.4. (TÄYTEENVARATTU) sekä tiistaille 9.4. alkaen klo 18. Hinta 32,-/hlö.

Toukokuussa viini-illan teemana on yleiset valkoviinilajikkeet. Opettelemme tunnistamaan viiden (5) eri valkoisen rypälelajikkeet primääriaromeja ja tyypillistä rakennetta. Tastingit toteutetaan maanantaina 20.5. (TÄYTEENVARATTU) sekä tiistaina 21.5. (TÄYTEENVARATTU) klo 18 alkaen. Hinta 32,-/hlö.

Kesäkuussa vietämme Elban roseeviiniviikkoja jo neljättä kertaa! Tänä vuonna teemaviikko ajoittuu 3.-8.6. Kesäkuun viini-illat noudattavat aiheeseen sopivaa teemaa, kun vertailemme kuutta (6) erilaista rose- ja punaviiniä keskenään. Illat ajoittuvat maanantaille 3.6. (TÄYTEENVARATTU) ja tiistaille 4.6. (TÄYTEENVARATTU) klo. 20 alkaen. Hinta 32,-/hlö. 

Poimintoja viinivalikoimastamme »