Viini

Me Cafe Elbassa nautimme viinistä! Siksi ajatuksenamme on tarjota runsas valikoima hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä laseittain myytynä. Muutamia "jemmapulloja" avaamme vain pulloittain (katso Sara's stash viinilistalta). Voit myös olla ennakkoon meihin yhteydessä, mikäli haluat, että dekantoimme teille viinin valmiiksi. Haluamme tarjota asiakkaillemme uusia kokemuksia ja elämyksiä, joten kaikki valikoimamme sen hetkiset viinit eivät välttämättä löydy listalta; kysy siis rokeasti suosituksia! Viinipoimintoihin voit tutustua tältä sivulta löytyvästä linkistä.

Katso myös artikkeli ja video tastingin rakentamisesta: Viisi helppoa tapaa tutustua viineihin

"Kaikkia viinejä on maistettava - joitain vain yhden siemauksen, joitain koko pullollinen..."

Järjestämme Cafe Elbassa yksityisiä viinitastingejä räätälöitynä asiakkaan toiveiden mukaan. Meille viininmaistelu on rentoa yhdessäoloa hyvän viinin ja pikkupurtavan kera. Lähdette sitten työporukalla, ystävien tai vaikka suvun kanssa viettämään iltaa, pääsette yhdessä nauttimaan laadukkaan viinin ja ruoan liitosta rennon, mutta osaavan ohjauksen saattelemana. Illasta pystyy nauttimaan niin viinimaailmaan vasta tutustumassa olevat kuin jo hurahtaneet viiniharrastajat - pohjatietoa ei tarvita! Tastingin emäntänä toimii koulutettu viinimestari, Elban ravintoloitsija sommelier Sara Tuomi-Mattila.

Iltama sisältää maisteluannokset viinejä, viineihin sovitettua pikkupurtavaa, tasting-alustat, ohjauksen sekä tarjoilun Cafe Elban viihtyisässä miljöössä. Viinipaketteja on saatavilla neljän, viiden tai kuuden viinin valikoimalla; teemoina muun muassa viinin aistinvarainen arviointi/yleistasting, tietty maa tai viinialue, vanhan ja uuden maailman erot, yksittäiset rypälelajikkeet... Omaa teemaa voi myös ehdottaa rohkeasti!

Tastingin hinta määräytyy osallistujamäärän, ajankohdan ja halutun viinipaketin mukaan (alkaen 30,-/hlö). Viininmaistelu on varattavissa yli 18 vuotiaille. Oman tastingaikasi voit varata Elban Facebookin inboxin kautta tai sähköpostitse cafe-elba@outlook.com

Yleiset viini-illat

Järjestämme joka kuukausi eri teemalla yleisen viini-illan, jonne voit lähteä pienemmällä porukalla tai ihan vaikka itseksesi. Iltamiin on ennakkoilmoittautuminen (Facebook / sähköposti kuten edellä), joten oltehan ajoissa liikkeellä! Mukaan mahtuu 15 ensimmäistä per tasting.

Itsenäisyyspäivän special tasting käsittelee valkoviinien ikääntymispotentiaalia. Maistelemme kuutta (6) viiniä aina kahden pareina tuoreampaa ja ikääntyneempää versiona. Tasting toteutetaan päivätastinginä klo 15 alkaen. Hinta 45,-/hlö. TÄYTEENVARATTU

Joulukuussa maistelemme perinteisesti joulunajan viinejä illoissamme maanantaina 10.12. TÄYTEENVARATTU, tiistaina 11.12. TÄYTEENVARATTU, maanantaina 17.12 TÄYTEENVARATTU sekä tiistaina 18.12 TÄYTEENVARATTU. Tastingit alkavat klo 18. Maistossa on viisi (5) joulupöytään ja pukinkonttiin sopivaa viiniä, joita on saatavilla niin ikään Alkosta, jotta hyöty osallistujille olisi mahdollisimman suuri. Hinta 30,-/hlö.

Vuosi 2019 startataan teemalla Euroopan harvinaisemmat helmet tammikuun viini-illassa maanantaina 14.1. klo 18 alkaen. Maistelemme viisi eri viiniä Euroopan pienemmiltä ja tuntemattomammilta viinialueilta, jotka saattavat nostaa tulevaisuudessaan päätään esimerkiksi ilmastonmuutoksen myötä. Hinta 30,-/hlö.

Helmikuussa viini-illan teemana loistaa Espanjan parhaimmistoon kuuluva Riojan viinialue. Maistelemme viisi Riojan viiniä tiistaina 5.2. klo 18 alkavassa tastingissä. Hinta 30,-/hlö.

Poimintoja viinivalikoimastamme »